10 redenen om lid te worden

Het lidmaatschap? Wat heb je eraan? Wat moet je ermee? Waarom zou je? Hierbij 10 antwoorden:

 • Uw stem telt

  Laat weten wat voor u belangrijk is. Uw stem is van invloed bij verkiezing van de lijsttrekkers, voorzitters en kandidatenlijsten. Uw mening is van belang bij inhoudelijke discussies en bij de vaststelling van verkiezingsprogramma’s.

 • Kom in actie

  Niet langer langs de zijlijn, maar in het veld. Doe mee om het spel én de knikkers. Uw kennis, ervaring, visie en netwerk maken verschil. Wordt actief in bestuurlijke of politieke functies. Zet uw talenten in en geef uw ambities vorm.

 • Vergroot uw netwerk

  In de VVD komen mensen in allerlei soorten en mate tezamen. Boeren, burgers en buitenlui, vanuit verschillende maatschappelijke achtergronden. Gelijkgestemden op uiteenlopende niveaus. Interessante en inspirerende mensen die een maatschappijvisie en een mensbeeld delen.

 • Meng u in het debat

  Neem actief deel aan vergaderingen, bijeenkomsten, congressen, seminars, werkbezoeken en workshops. Ga de discussie aan, geef u mening, jaag een droom na. Leer overtuigen en argumenteren. En leer te luisteren. Geef zo sturing aan wat voor u belangrijk is.

 • Investeer in uzelf

  Als u zich inzet voor de VVD, dan investeert de VVD in u. Neem deel aan cursussen, trainingen en workshops. Van inhoudelijke cursussen over het liberalisme en workshops in presentatie- en discussietechniek tot uitdagende kadertrainingen en masterclasses.

 • Ondersteun het liberalisme

  Met uw lidmaatschap onderschrijft u de liberale grondbeginselen van de VVD. U staat voor vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van alle mensen. Dat helpt om uw idealen dichterbij te brengen.

 • Ondersteun onze politici

  Uw lidmaatschap ondersteunt VVD-politici in Gemeenteraden, Statenfracties, Eerste en Tweede Kamer en de Europese fractie. U ondersteunt met uw stem, uw bijdrage en uw hulp. En u draagt actief bij aan een betere wereld.

 • Maak mogelijk

  Uw inbreng vormt een belangrijke bron van inkomsten. Daarmee krijgt de organisatie meer financiële armslag om goed te kunnen functioneren en beter te kunnen organiseren. Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel.

 • Blijf bij

  U wordt op de hoogte gehouden van wat er leeft en wat er speelt. Van wat er met uw stem gedaan wordt. U ontvangt het magazine Liber en u kunt zich abonneren op het Thorbeckeweb. Daarnaast ontvangt u digitale nieuwsbrieven met daarin de actualiteiten binnen uw afdeling.

 • U komt in de Tweede en Eerste Kamer

  U wordt meegenomen naar DE politieke arena van Nederland. Als lid moet u immers zien waar uw stem gewogen wordt. U heeft gemakkelijker toegang tot leden van de Eerste en Tweede Kamer. Maar ook tot lokale en regionale politici.

Genoeg redenen? Word lid!