Vrijdag 11 november presenteerde de VVD haar conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017.  Met vier kandidaten uit Flevoland is de provincie sterk vertegenwoordigd.

Tweede Kamerlid Helma Lodders uit Zeewolde staat op plaats 12 van de lijst, Jan de Reus uit Lelystad op plaats 55, Irene Korting uit Swifterbant op plaats 57 en Miranda Joziasse uit Almere op plaats 72. In de afgelopen jaren heeft het VVD-netwerk Zuiderzee veel energie gestoken in talentmanagement en training. De sterke vertegenwoordiging uit Flevoland is een bekroning op dit initiatief.

“Ik ben erg trots op mijn plek op de lijst! Ook de komende periode wil ik hard werken om Flevoland in Den Haag te vertegenwoordigen en Nederland stap voor stap nog mooier te maken.“ aldus Helma Lodders.

Van 22 november tot 2 december mogen leden van de VVD reageren op de kandidatenlijst. De kandidatenlijst is definitief op 7 december als meer dan de helft van de leden een stem uitbrengt. Wanneer de minimale opkomst niet wordt gehaald neemt het Landelijk bestuursoverleg op 10 december een besluit over de kandidatenlijst.

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op 15 maart 2017.

 

vvd-kandidaten-tweede-kamer-verkiezingen