Hoe digitaal bent u al? Kent u de weg in de digitale wereld? Van de belastingaangifte tot het betalingsverkeer, alles gaat over de digitale snelweg. Maar wat als je dat rijbewijs niet hebt gehaald? Als je de weg kwijt raakt in alle verschillende systemen en web portalen en door het woud van wachtwoorden het bos niet meer ziet?
En wie is er dan om je de weg te wijzen. Is dat een verantwoordelijkheid van de overheid? Of moeten de particuliere bedrijven maar zorgen voor een alternatieve route via papier?

We zijn benieuwd naar uw belevenissen op de digitale snelweg maar hebben ook drie sprekers uitgenodigd die u de weg kunnen wijzen.
Menno van Manen van de Rabobank Flevoland begeleid zelf senioren bij hun bankzaken. Hij weet als geen ander waar de knelpunten zitten en hoe de toekomst van bankieren voor u er uit zal zien.
Wouter Welling is productmanager bij Logius, dat is de dienst digitale overheid, u weet wel van mijn.overheid.nl. Het portaal waar u straks al uw zaken met de overheid moet regelen.
En Meta Jacobs, oud wethouder van Lelystad en nu vicevoorzitter van de raad van Toezicht van de NPCF ( Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie), zij zal de digitale zorgkaart van Nederland presenteren.

Programma
Locatie; Rietkerkzaal Provinciehuis in Lelystad
13.30 uur: Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur: Opening en welkom door René van der Avoort voorzitter
14.20 uur: Presentatie Menno van Manen; “digitaal bankieren voor senioren”
14.40 uur: Presentatie Wouter Welling; “uw digitale relatie met de overheid”
15.00 uur: Presentatie Meta Jacobs; “zorg vinden op de digitale snelweg”
15.20 uur: Korte pauze
15.40 uur: Vragenronde en discussie
16.20 uur: Afsluiting en nazit
17.00 uur: Einde symposium

Aanmelding: reneavoort@gmail.com

Plaats: Provinciehuis Provincie Flevoland, Visarenddreef 1 Lelystad
Bereikbaarheid:
Openbaar vervoer: 2 min lopen vanaf station Lelystad, uitgang westzijde richting Rechtbank, linksaf richting Visarenddreef.
Auto: parkeren bij het provinciehuis of indien vol, in Zilverpark parkeergarage middenweg, op ca. 5 min lopen via stationsplein naar Visarenddreef.