Thema-avond op dinsdag 25 oktober 2016 vanaf 19:00 uur.

Hoe digitaal bent u? Kent u de weg in de digitale wereld? Van belastingaangifte tot betalingsverkeer is al digitaal. De brievenbus is bijna overbodig. Maar, wat als u gehecht ben aan uw brievenbus, omdat u nog niet goed overweg kunt met al dat digitale gedoe? Als u de weg kwijt raakt in alle verschillende systemen en websites en door de bomen van wachtwoorden het bos niet meer ziet?

Wie is er dan om u de weg te wijzen? Is dat een verantwoordelijkheid van de overheid? Of moeten de particuliere bedrijven maar zorgen voor een alternatieve route via papier? Of moet u toch aan de PC, I-pad, notebook, smartphone, etc.

We zijn benieuwd naar uw digitale belevenissen. Wij hebben ook drie sprekers uitgenodigd die u de weg kunnen wijzen.

  • Menno van Manen van de Rabobank Flevoland begeleidt senioren bij hun bankzaken. Hij kent als geen ander de knelpunten en weet hoe de toekomst van bankieren er uit ziet.
  • Wouter Welling werkt als beleidsmedewerker digitale overheid bij het ministerie van Binnenlandse zaken; mijnoverheid.nl. De website waar u nu en straks al uw zaken met de overheid moet regelen.
  • Meta Jacobs, oud wethouder van Lelystad en nu vicevoorzitter van de raad van Toezicht van de NPCF (Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie) Zij presenteert de digitale zorgkaart van Nederland.

 

Programma:  Dinsdag 25 oktober 2016

19:00 uur:  Ontvangst met koffie en thee

19:30 uur:  Opening en welkom door René van der Avoort voorzitter

19:40 uur:  Presentatie Menno van Manen; “digitaal bankieren voor senioren”

20:00 uur:  Presentatie Wouter Welling; “uw digitale relatie met de overheid”

20:20 uur:  Presentatie Meta Jacobs; “zorg vinden op de digitale snelweg”

20:40 uur:  Korte pauze

20:50 uur:  Vragenronde en discussie

21:30 uur:  Afsluiting en nazit

22:00 uur:  Einde

 

Aanmelden:   reneavoort@gmail.com of via telefoonnummer 06 – 19 00 72 55

Locatie:       Rietkerkzaal, Provinciehuis Provincie Flevoland, Visarenddreef 1 Lelystad

 

Bereikbaarheid:

  • Openbaar vervoer: 2 min lopen vanaf station Lelystad, uitgang westzijde richting Rechtbank, linksaf richting Visarenddreef.

Auto: parkeren bij het provinciehuis of indien vol, in Zilverpark parkeergarage middenweg, op ca. 5 min lopen via stationsplein naar Visarenddreef.