De VVD Zeewolde begint het politieke jaar 2015/2016 met een nieuwe fractievoorzitter. Angela Huckriede neemt het stokje over van Heidi Broertjes, die een stapje opzij doet en als gemeenteraadslid verder gaat.

Broertjes gaat meer tijd vrijmaken voor haar gezin en familiebedrijf: “Ik heb het zomerreces gebruikt om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Het combineren van een gezin met vier jonge kinderen, een agrarisch bedrijf en het fractievoorzitterschap van de VVD blijkt te veel van het goede. Ik wil meer balans brengen in ons gezin en bedrijf”. In Huckriede heeft de VVD volgens Broertjes een meer dan capabel vervanger: “Angela heeft mij tijdens mijn zwangerschapsverlof uitstekend vervangen en ik heb er alle vertrouwen in dat zij dat nu weer zal doen. Dat maakte de beslissing om het fractievoorzitterschap neer te leggen ook wat gemakkelijker”. Huckriede heeft zodoende al ervaring kunnen opdoen met het fractievoorzitterschap en kijkt vooral uit naar het nieuwe politieke jaar. Huckriede: “In het komende jaar staan er veel voor Zeewolde belangrijke onderwerpen op de agenda. Ik verheug me dan ook op mijn nieuwe rol. Samen met de rest van de fractie kijk ik uit naar de uitdagingen die komen gaan”.

Voorzitter van de VVD Zeewolde Reinier Joustra heeft begrip voor het besluit van Broertjes. Joustra: “Natuurlijk is het jammer dat Heidi deze beslissing moet nemen, tegelijk snap ik haar afweging en ben ik blij dat we in Angela een uitstekende vervanger hebben. Te meer omdat Heidi gewoon onderdeel blijft van de fractie, denk ik dat de VVD Zeewolde in de constellatie die nu ontstaat klaar is voor de komende jaren”.