De VVD Zeewolde is voor maximale vrijheid voor bewoners en ondernemers om evenementen en leuke activiteiten te organiseren. Met het nieuwe evenementenbeleid wil de gemeente  proactief evenementen ondersteunen en stimuleren. “We willen immers een bruisend dorp. Initiatieven die Zeewolde positieve aandacht geven, moeten alle ruimte en ondersteuning krijgen”, aldus raadslid Heidi Broertjes.

De VVD vindt het belangrijk dat er een rijk en gevarieerd aanbod van evenementen is voor alle inwoners. Zeewoldenaren ontmoeten elkaar tijdens deze activiteiten en daarnaast worden ook mensen van buiten het dorp aangetrokken. Evenementen dragen bij aan het imago en de bekendheid van Zeewolde. Sportieve activiteiten als de Survival-challenge of Zeewolde Endurance stimuleren sport en beweging. Ook de economische meerwaarde voor de centrumondernemers, de spin-off van toeleveranciers en de inzet van arbeidskrachten zijn voor de VVD belangrijk.

Met dit nieuwe beleid krijgen ondernemers meer ruimte om evenementen te organiseren. Ook wordt  er meer aandacht besteed aan de profilering van Zeewolde bij lokale organisaties en evenementenbureaus die actief zijn op het gebied van sport, toerisme, kunst en cultuur.

Komende raadsvergadering neemt de gemeenteraad een besluit over het nieuwe evenementenbeleid. De VVD vindt dit een goede kans om een levendig centrum te krijgen, daar gaan wij voor. De VVD heeft er vertrouwen in dat dit beleid een boost is voor een bruisend Zeewolde!