Deze week heeft de VVD Zeewolde in de gemeenteraad de noodzaak voor een goede internetverbinding in het buitengebied en het Trekkersveld aan de orde gesteld. Naar aanleiding hiervan gaat de gemeente Zeewolde nu geld beschikbaar stellen om de mogelijkheden voor een glasvezel verbinding te onderzoeken. Goed nieuws voor de bedrijven en ondernemers in het buitengebied!

De internetverbinding die beschikbaar is in het buitengebied laat tot op heden nog steeds te wensen over. Veel agrarische bedrijven ondervinden hinder hiervan. Ook is er nog steeds geen onderzoek gedaan naar alternatieven of nieuwe mogelijkheden. Daar komt nu verandering in. De VVD heeft al langer aangegeven zich hard te zullen maken voor betrouwbare en snelle internetverbinding in het buitengebied. 

In de Noordoostpolder en Urk is er recent een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een goede digitale ontsluiting. Hier is een initiatief uit voortgekomen voor het aanleggen van glasvezel. Ook in Zuidelijk Flevoland gaat binnenkort een soortgelijk onderzoek plaatsvinden. De VVD Zeewolde vindt een goede internetverbinding in het buitengebied een belangrijke randvoorwaarde voor de bedrijven en ondernemers. Dit onderzoek is daarvoor een goede eerste stap, die we als gemeente gewoon dienen te zetten. Het college heeft deelname aan het onderzoek toegezegd.

VVD glasvezel buitengebied Zeewolde