VVD Atletiekbaan

De VVD maakt zich sterk voor een sportiever Zeewolde en heeft met steun van andere partijen voor een doorbraak gezorgd rond de komst van de atletiekbaan. Er moet nu zo snel mogelijk een atletiekbaan komen in het sportieve hart van onze mooie gemeente, in combinatie met een verbeterde en moderne ijsbaan. Dit past bij de wensen van vele betrokkenen en bij de ambities die de VVD heeft voor een bruisend en sportief dorp.

De komst van de atletiekbaan in Zeewolde houdt de gemoederen al zeer geruime tijd bezig. Naar de mening van de VVD al veel te lang. De tijd van onderzoeken en uitzoeken is voorbij, nu is het tijd voor het nemen van besluiten. De oorspronkelijke combibaan met ijs op atletiek kon op brede raadsteun rekenen, maar is technisch gesneuveld. Het G-gebied zou mooi zijn, maar brede raadsteun daarvoor ontbreekt. Het kan niet zo zijn dat Zeewolde nog langer zonder atletiekbaan blijft, aldus de VVD. Er is per slot van rekening besloten dat er een atletiekvoorziening komt.

Met de mogelijkheid van een combibaan met de ijsbaan om de atletiekbaan, vindt de VVD dat een passende oplossing wordt geboden om een atletiekbaan en een ijsbaan op deze locatie te realiseren. Hiermee is de locatie dus ook duidelijk, want de VVD zal samen met de coalitiegenoten CDA en Leefbaar Zeewolde een amendement indienen voor realisatie van de combibaan op de locatie van de huidige ijsbaan. Daarmee is de finish eindelijk in zicht rond de besluitvorming over de atletiekbaan.

We hebben er alle vertrouwen in dat de Atletiekvereniging en de IJsclub Zeewolde hiermee bijdragen aan een sportiever Zeewolde.